Municipalitatea Orestiada, Grecia

Despre Municipalitatea Orestiada

Municipalitatea Orestiada este situată în partea cea mai nordică a Greciei și aparține Prefecturii Evros din regiunea Macedonia și Tracia. Se învecinează cu Bulgaria și Turcia și acoperă o suprafață totală de 955,6 km2, fiind alcătuită din 43 de așezări, iar populația este de 37,695 locuitori (recensământul din 2011). Orașul Orestiada a fost fondat de refugiați care proveneau în principal din Karagats și din regiunea extinsă a Turciei. Noua Orestiada a fost înființată oficial la 12 august 1923, devenind cel mai recent oraș fondat din Grecia.. 

Interconectarea cu trei stații de tranzit / birouri vamale din Bulgaria și Turcia și apropierea de destinații importante din Balcani îl transformă într-un loc transfrontalier european de mobilitate intensă, cu peste 2.500.000 pasageri pe an.

Sectorul primar reprezintă cel mai important factor al zonei, în special în ceea ce privește agricultura și creșterea animalelor. Terenul este cultivat în principal cu bumbac, porumb, sfeclă de zahăr, cereale, floarea-soarelui și struguri. În același timp, a fost lansată cultivarea de noi produse în sectoare dinamice, cum ar fi sparanghel, specii de legume, horticultură, apicultură (apicultură). În plus, în zonă se cultivă produse renumite și hrănitoare cum ar fi usturoiul produs în Nea Vyssa, unicul “kavourmas” produs în Orestiada, și”telemes” (un anumit tip de brânză albă) etc. Sectorul secundar cuprinde fabrici care prelucrează produse furajere cum ar fi sfeclă de zahăr (producție de zahăr), usturoi, sparanghel, legume, lapte, carne și struguri (vin, “tsipouro”). În plus, producția de băuturi răcoritoare, materiale de construcție, mături și materiale plastice, precum și mașini agricole. În același timp, în orașul Orestiada există un parc industrial (Legea 2545/97). Sectorul terțiar include comerțul cu ridicata și cu amănuntul, hoteluri, restaurante, divertisment. Ar trebui, de asemenea, subliniat faptul că în Orestiada există companii chinezești care acționează pe piață.

In cadrul Universitații Democritus din Tracia funcționeaza Școala de Științe Agricole și Silvicultură din Orestiada. În special, Departamentul de Dezvoltare Agricolă și Departamentul de Silvicultură și Managementul Mediului și Resurselor Naturale. În ultimii ani, municipalitatea Orestiada a instalat o rețea de fibre optice de 21.950 m lungime, reunind autoritățile publice din zonă. În plus, în împrejurimile din Orestiada se poate vizita mormântul din “Mikri Doxipara – Zoni” (secolul I d.Hr.), “Petrota” (satul cu o tradiție în mineritul de piatră), ” Spilaio “, o zonă arheologică și de agrement de lângă râul Ardas din Kastanies, unde în ultima săptămână a lunii iulie are loc Festivalul Ardas.

În cele din urmă, mediul natural unic al zonei, flora și fauna specială, sursele culturale semnificative, tradiția etc., constituie elementele de bază pentru formele alternative de turism, cum ar fi eco-turismul, geoturismul, turismul cultural și religios, turismul educațional, turismul de aventură etc.

Contacte

The Municipality of Orestiada

Leoforos Vasileos Konstantinou 9-11, Orestias 682 00, Greece

+30 25523 50300