АБЧО отбеляза Световния Ден на Туризма

На 27 септември всяка година се отбелязва Световният Ден на Туризма. Началото е през септември 1979 г. в Torremolinos, Испания, по време на на третата сесия на Генералната асамблея на Световната организация по туризъм към Организацията на обединените нации, когато се взема решение за тържествено отбелязване на Световния ден на туризма, като неговото начало се поставя през следващата 1980 година. Целта е да се създава осведоменост сред обществото в световен мащаб за значението на туризма, както и за неговата социална, политическа, финансова и културна стойност за всички хора.

Туризмът играе ключова роля за насърчаване на социалното общуване, съхранение и опазване на световното наследство. Световният ден на туризма се чества във всяка държава, която се стреми да развие и усъвършенства този бранш. Всяка година Световният ден на туризма е посветен на конкретна тема.

През 2020 година мотото на Световния ден на туризма е “Туризъм и развитие на селските райони ”. Тази година представители на АБЧО участваха в среща на браншовит организации от Варна и Златни пясъци за отбелязване на Световния Ден на Туризма.

В събитието участваха тур оператори, тур агенти, представители на туристическия бизнес, експерти по туризъм от община Варна, областния управител на Варна, браншови организации и др. Независимо от последиците, най-негативните от които пандемията през 2020г. причини на туризма, от бранша са убедени и имат волята да обединят усилия и да продължат своята дейност с оптимизъм и много положителни нагласи за предстоящите туристически сезони в полза на цялото общество.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published.