Business breakfast Cahul II

Pe 20 februarie, Agenția de Cooepare Transfrontalieră și Integrare Europeană a organizat cel de-al doilea seminar de tip Business Breakfast (D.T.3.2.1), parte a Activității A.T3.2 din cadrul proiectului GreeTHiS BSB-305. De această dată evenimentul a fost organizat în satul Văleni, raionul Cahul iar la el au participat reprezentanții comunității locale, autoritățile publice locale, IMM-urile din satul Văleni, grupuri de interese inclusiv ONG-uri etc.

Evenimentul a debutat cu o prezentare a proiectului, obiectivele acestuia, dar și principalele activități ce s-au desfășurat pînă la momentul actual. A urmat apoi o prezentare a rezultatelor proiectului, Studiile de fezabilitate ce sunt în curs de elaborare, Studiul de piață al tehnologiilor inovatoare pentru Eficiență Energetică și protecția climei a clădirilor și zonelor istorice din întreaga zona BSB, Lista tehnologiilor producătorilor și distribuitorilor disponibili și care operează în țările proiectului, etc.

La final, a fost prezentat Ghidul Virtual, ce reprezintă, cum arată, ce conține, cum poate fi folosit, dar și avantajele pe care le presupune crearea acestuia.

În cea de-a doua parte a evenimentului, a avut loc o dezbatere cu privire la problemele legate de turismul ecologic / verde în satul Văleni, inclusiv în regiunea de sud a țării. De asemenea, au fost prezentate o serie de măsuri care ar crește atractivitatea turistică din regiune și s-a discutat despre cât de importantă este păstrarea specificului zonei pentru atractivitatea turistică.