A treia vizită turistica organizată de ACTIE

În perioada 12-13 noiembrie 2019 in Cahul a avut loc a treia vizită turistica din cadrul Activității 2.3.1 din cadrul proiectului „Turismul verde și patrimoniul istoric – un pas important pentru dezvoltarea Bazinului Mării Negre (GreeTHIS)”, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Bazinul Mării Negre 2014-2020.

Evenimentele au fost organizate de catre Agenția de Cooperare Transfrontalieră și Integrare Europeană din raionul Cahul și prin aceste evenimente au fost vizitate  5 Muzee din raionul Cahul. Astfel, au fost vizitate Muzeul Tinutului Cahul, Muzeul de Istorie și Etnografie din satul Valeni, Muzeul Painii traditii si obiceiuri tot din satul Valeni, Muzeul de Istorie și Etnografie din satul Slobozia Mare și Muzeul din satul Cucoara.

Evenimentele au reunit peste 30 de reprezentanți ai diferitelor instituții din Cahul precum părți interesate, reprezentanți ai comunității locale, reprezentanți ai IMM-urilor locale și ai autorităților publice locale. Prin aceste vizite, participanții au avut ocazia să descopere lucruri noi despre istoria pâinii, obiceiurile și tradițiile locale.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published.