Vizite la obiectivele turistice cu potențial istoric și cultural

De-a lungul lunii octombrie Agenția de Cooperare Transfrontalieră și Integrare Europeană Cahul a organizat două vizite turistice în cadrul Activității 2.3.1 din cadrul proiectului „Turismul verde și patrimoniul istoric – un pas important pentru dezvoltarea Bazinului Mării Negre (GreeTHIS)”, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Bazinul Mării Negre 2014-2020.
Prima dintre ele a avut loc în orașul Cahul în data de 15 octombrie iar participanții la acest eveniment au avut posibilitatea să viziteze principalele actracții turistice din oraș.

Cea de-a doua vizită a fost organizată ca și un tur turistic în cadrul căruia au fost vizitate mai multe obiective turistice reprezentative pentru sudul Moldovei cum ar fi Colinele de Aur, Casa Dorului din Văleni, Lacul Beleu, Monumentul în memoria Bătăliei de la Cahul, situat la intrarea în orașul Vulcănești, Valul lui Traian, Vinăria Vinia Traian, etc.

Aceste activități au scopul de a examina potențialului turistic local în vederea evaluării tipurilor de servicii și produse ce vor trebui dezvoltate pentru sporirea turismului cultural local.

La evenimente au participat membrii echipei de proiect ai ACTIE, reprezentanți ai comunității locale, reprezentanți ai IMM-urilor locale dar și ai Autorităților Publice Locale.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published.