A treia vizită turistică organizată de către ACTEDJ

În data de 5 octombrie, ACTEDJ a organizat a treia vizită turistică în cadrul activității (DT2.3.1) din cadrul proiectului GreeTHis BSB-305. Evenimentul a început cu o prezentare a proiectului, obiectivele și activitățile acestuia. În colaborare cu Asociația „Mila 80”, echipa de proiect a conturat un tur care a prezentat câteva clădiri de interes istoric și cultural ce făceau parte din centrul vechi al orașului. Unele dintre ele nu mai există, dar au fost totuși menționate. Tema acestui tur a fost legată de clădirile istorice ce fac parte din centrul vechi al orașului.

Reprezentantul Asociației „Mila 80” a prezentat informații  despre  arhitectorii clădirilor și ce instituții și-au desfășurat activitatea în acele clădiri până când au intrat în posesia actualilor proprietari. Din păcate, cele mai multe dintre aceste clădiri necesită lucrări de reconstrucție atât pe partea de consolidare, cât și la partea de eficiență energetică.

La eveniment au participat reprezentanții comunității locale, ONG-urilor, părților interesate, dar și reprezentanți ai IMM-urilor și autorităților publice locale.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published.